Středa, 2. října 2024

Ušetřete prostor i náklady díky lisování odpadu

Ušetřete prostor i náklady díky lisování odpadu

Nakládání s odpady představuje jednu z klíčových výzev současné společnosti. Lisování odpadu se proto může stát efektivní a udržitelnou metodou pro jeho ukládání a zpracování. V tomto ohledu jsou balíkovací lisy moderním a účinným řešením, které výrazně snižuje objem odpadu a usnadňuje jeho manipulaci a následný transport.

Balíkovací lisy jsou zařízení určená ke komprimaci různých druhů odpadu do kompaktních balíků, čímž se výrazně snižuje jejich objem. Tímto způsobem je například vhodné ukládat papírový odpad, lepenky a kartony, igelity nebo například i kovy a textil.
Balíkovací lisy Bramidan
Česká firma ELKOPLAST CZ působí jako výhradní zástupce jednoho z největších výrobců balíkovacích lisů, společnosti Bramidan A/S se sídlem v Dánsku. S roční produkcí více než 2 000 ks se Bramidan řadí mezi tři největší světové výrobce.
Balíkovací lisy značky Bramidan umožňují vertikální lisování odpadu do kompaktních balíků, které jsou následně převázány a zabezpečeny páskou, což usnadňuje jejich manipulaci a převoz.
ELKOPLAST CZ jako výhradní distributor pro český trh nabízí nejen prodej těchto praktických lisů, ale i jejich pronájem. Vzhledem k tomu, že jsou pořizovací náklady celkem vysoké, je možné si lisovací zařízení značky Bramidan dlouhodobě pronajmout. O vše, dopravu, montáž i proškolení se pak postará český zástupce firmy.
,,S lisy značky Bramidan máme bohaté zkušenosti. Spolu s dodávkou lisů zajišťujeme také školení pro zaměstnance a samozřejmostí je i pravidelná údržba a servis," říká Lazaros Vasiliadis, obchodní zástupce a odborný konzultant z firmy ELKOPLAST.
Vertikální balíkovací lis značky Bramidan
Rotační lisování
Další možností pro ukládání a nacházení s objemným odpadem je vedle vertikálního lisování i lisování rotační. Rotační lisy značky VALPAK jsou vhodné na lisování plastů, papírů i dřevěného odpadu. Takto je možné lisovat karton, papírové či dřevěné přepravky, igelity i jiné plastové obaly.
Oproti balíkovacím lisům je možné odpad do rotačního lisu přidávat postupně. Takto postupně přidávaný odpad se pomocí rotačního válce kontinuálně stlačuje, až vznikne válcovitý balík o velikosti jedné palety. Takový zlisovaný balík má průměrně hmotnost 200 kg - 400 kg, v závislosti na typu odpadu.
Odpad je stlačován do plastového pytle, který je pak vyjmut spolu s odpadem, nebo případně do zesíleného plastového kontejneru o objemu 1 000 l na čtyřech kolečkách (u verze VALPAK Bac). Odpad nevyžaduje přípravu (řezaní, skládání apod.) a balík v plastovém pytli není třeba po naplnění vázat.
Rotační lis značky VALPAK
Výhody a možnosti uplatnění
Balíkovací lisy nacházejí široké uplatnění v různých odvětvích. V průmyslu a výrobě se využívají k lisování odpadu vzniklého z výrobních procesů, například papíru, plastů, kovů a textilií. V sektoru služeb je najdeme v supermarketech, logistických společnostech a dalších poskytovatelích služeb, kde slouží k efektivnímu zpracování odpadu vzniklého při jejich činnosti. V komunálním sektoru jsou balíkovací lisy používány obcemi a městy ve sběrných dvorech a recyklačních centrech, kde pomáhají snížit objem odpadu a zlepšit jeho manipulaci a transport.
Používání balíkovacích lisů přináší celou řadu výhod:
  • lepší vnitřní logistika,
  • vyšší produktivita a lepší využití času,
  • více skladovacího místa,
  • rychlejší a snadnější nakládání s odpady,
  • menší náklady na pronájem a vyvážení kontejnerů,
  • čistější a bezpečnější pracovní prostředí.
Balíkovací lisy představují inovativní a efektivní řešení pro nakládání s odpady v různých odvětvích. Díky schopnosti výrazně snížit objem odpadu, usnadnit jeho manipulaci a transport, se stávají významným nástrojem pro moderní zpracování odpadu. Implementace balíkovacích lisů je krokem směrem k udržitelnosti a efektivitě, který může přinést výrazné úspory a přispět k ochraně životního prostředí.
,,Na základě množství a druhu materiálu jsme schopní doporučit nejvhodnější typ balíkovacího lisu. Nabízíme několik možností financování nákupu balíkovacích lisů, včetně krátkodobého i dlouhodobého pronájmu s možností odkupu během pronájmu. Poskytujeme také kvalitní servis a prodlouženou záruku až na 5 let," uzavírá Lazaros Vasiliadis z firmy ELKOPLAST.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů