Středa, 16. října 2024

V Příbrami od příštího roku vzroste poplatek za svoz odpadu o 144 korun

V Příbrami od příštího roku vzroste poplatek za svoz odpadu o 144 korun

V Příbrami od příštího roku vzroste poplatek za svoz odpadu o 144 korun. Dosud lidé platili 720 Kč za osobu a rok, nově to bude 864 Kč. Lidé starší 70 let a studenti budou platit polovinu. Důvodem zvýšení je růst nákladů za svoz a ukládání odpadu. Rozhodli o tom v pondělí zastupitelé, řekl dnes novinářům starosta Jan Konvalinka (za ANO).

Podotkl, že náklady na jednoho člověka jsou nyní 1454 korun, město tedy několik stovek korun doplácí. Město ukládá komunální odpad na skládku Bytíz.

Místostarosta Vladimír Karpíšek (za ANO) připomněl, že nejvyšší cena může být 1200 korun. Takový poplatek by ale podle něj například pro samoživitelku se třemi dětmi mohl představovat problém. Poukázal na to, že maximální výši platí třeba lidé v Dobříši. "Beroun a Hořovice mají tisíc. Jsme stále ještě na nižší úrovni než velké obce v okolí," dodal místostarosta.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů