Neděle, 29. září 2024

Udržitelnost jako cesta k rostoucímu byznysu? Konference Bold Future představuje podrobný program

Udržitelnost jako cesta k rostoucímu byznysu? Konference Bold Future představuje podrobný program

Zásadním tématem, které v posledních letech promlouvá do světa byznysu a ovlivňuje řízení evropských i českých firem, jsou udržitelné přístupy spojené s tématem ESG. Jeho zapracování do obchodních strategií zefektivňuje fungování společností a zlepšuje konkurenceschopnost na trhu. O tom, jak můžou zvýšit efektivitu a ziskovost svého podnikání budou diskutovat experti na ESG reporting a zástupci firem na konferenci Bold Future. Do jejího startu zbývají necelé dva měsíce, odkrývá proto podrobný program s více než čtyřiceti řečníky. Akci pořádá expertní skupina Frank Bold už 12. listopadu 2024 v Kongresovém centru v Praze.

Konference nabídne čtyřem stovkám účastníků inspirativní panelové diskuze, expertní workshopy a sdílení know-how z oblasti plánování rozvoje měst, developmentu, obnovitelné energetiky, strategických investic a ESG reportingu. Kromě hlavního programu jsou připraveny tematické workshopy a mastermind setkání, kde proberou experti a stakeholdeři z vybraných oblastí své zkušenosti a příklady dobré praxe.
Experti se na konferenci zaměří na to, jak zavádění udržitelných praktik nejen minimalizuje negativní dopady na životní prostředí, ale také jak může přinést nové obchodní příležitosti.
,,Důležité je, aby smyslu a významu přijímaných změn rozuměli všichni zaměstnanci. Nesmí to být jen záležitost managementu. Z mé zkušenosti rozhoduje při zavádění udržitelné strategie osobní příklad a práce s daty a ne dojmy," říká Martin Vohánka, zakladatel a generální ředitel Eurowag.
Do fungování především velkých firem, ale i menších dodavatelských společností promlouvá stále častěji zákonná povinnost nebo požadavky obchodních partnerů a klientů na ESG reporting, jehož cílem je vykazování dat o udržitelnosti. Specializovaný workshop zaměřený na řízení ESG reportingu proto ukáže, jak správně nastavit firemní procesy, efektivně získávat relevantní data od dodavatelů a specifika při práci s odhady a přibližnými údaji. Jeho součástí budou také praktické rady, jak kvalitně a včas zpracovat ESG reporting, aby byl transparentní a splňoval aktuální legislativní požadavky.
,,Zásadní je začít se sběrem potřebných dat včas. Firmy totiž během tohoto procesu často narazí na řadu technických a výkladových problémů, které se nedají vyřešit za týden. Z našich zkušeností tedy jednoznačně vyplývá, že se vyplácí věnovat pozornost zpracování ESG reportingu ještě dříve než je pro konkrétní firmu povinný. Díky tomu stihne odhalit a případně i upravit nedostatky a vyhne se tak nepříjemnostem při zpracování už povinného reportu," říká David Janků, ESG reporting konzultant ve Frank Bold Advisory.
Jak se daří pomocí implementace udržitelných principů snižovat náklady, zefektivňovat fungování byznysu a zvyšovat spokojenost zákazníků přiblíží příklady firem, které už v této oblasti sbírají zkušenosti. ,,Rozhodli jsme se ESG témata začlenit do fungování naší polygrafické výroby, protože se na to naši zákazníci - zejména ti v zahraničí - už ptají. Jelikož může být naše odvětví vnímáno jako významně zatěžující pro životní prostředí, dali jsme si ambiciózní cíl stát se leaderem udržitelného tisku a nyní pro to nastavujeme dílčí kroky," uvedla Iva Prošková, sustainability manažerka tiskáren Severotisk a Svoboda Press.
Podrobný program včetně většiny řečníků najdete už nyní na webu www.boldfuture.cz. Mezi nimi vystoupí Martin Vohánka, generální ředitel společnosti Eurowag, Silke Horáková, investorka z nakladatelství Albatros a Tillia Impact Ventures, ekonom Tomáš Sedláček, Iva Prošková, sustainability manažerka společností Severotisk a Svoboda Press nebo Filip Gregor, hlavní ESG expert z Frank Bold Advisory.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů